De Wilde Noordzee (AL)

Ontdek de Nederlandse onderwaterwereld
di 5 nov 20:15 - 22:15
Ticketprijs incl. consumptie | kassa + € 1,-
  • Niet schadelijk / alle leeftijden
di 5 nov
20:15 - 22:15

Duik mee de diepte in met de avontuurlijke film De Wilde Noordzee. Geïnspireerd door ontdekkingsreiziger Jacques Cousteau besluit ervaren duiker en cameraman Peter van Rodijnen de onbekende onderwaterwereld van de Noordzee in beeld te brengen. Een onvergetelijk avontuur voor jong en oud!

Zo dichtbij, maar tegelijk zo onbekend: de Noordzee, het grootste natuurgebied van ons land! Als Peter aan zijn onderwaterreis begint, wordt hij al snel geconfronteerd met grote uitdagingen. Gevaarlijke en krachtige stromingen, slecht zicht in troebel water en hevige stormen. Maar door zijn vastberadenheid om de geheimen van dit ongetemde natuurwonder te ontrafelen wankelt Peter nooit. Aanvankelijk dacht hij in de Noordzee vooral grote en iconische diersoorten zoals de reuzenhaai, orka en tonijn te gaan filmen. Maar al snel realiseert hij zich dat deze slechts een onderdeel zijn van een veel groter en onderling verbonden systeem en dat de gezondheid van de Noordzee afhangt van ál haar bewoners, van het kleinste plankton tot de grootste haai. Met verbluffende en oogstrelende beelden onthult Peter van Rodijnen een spectaculaire onderwaterwereld, die voor de meesten van ons volkomen onbekend is.

 

''‘De wilde Noordzee’ is een prachtige ode aan het onderwaterleven in het noordwesten van Europa'' - de Volkskrant (★★★★)

De Wilde Noordzee (AL)
Regie
Mark Verkerk
Cast
Peter van Rodijnen
Speelduur
88 min
Taal
Nederlands
  • Niet schadelijk / alle leeftijden

Deze film wordt met pauze vertoond. 

‘De wilde Noordzee’ is een prachtige ode aan het onderwaterleven in het noordwesten van Europa

de Volkskrant (★★★★)