THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Filmvertoning zonder pauze m.i.v. 2017

Met ingang van 1 januari 2017 vertoont ons (film)theater de films zonder pauze. Bij extra lange films (bv. langer dan 2 uur) hangt de keuze voor wel of geen pauze af van de lengte of de inhoud van de film. De consumptie die bij het filmkaartje inbegrepen zit (portemonneeloze pauze), wordt voortaan na afloop van de film geserveerd. Om de volgende redenen zijn wij tot dit besluit gekomen.

Redenen:

• Het creatieve proces. De beleving van de film neemt toe wanneer deze niet wordt onderbroken door een pauze. De filmliefhebber blijft bij het verhaal betrokken. Veel films geven stof tot nadenken of misschien wel stof tot bespreken. In de ontspannen sfeer na afloop van de film komt dat makkelijker op gang dan in een korte pauze.

• De consumptie die bij ons bij het filmkaartje inbegrepen is (portemonneeloze pauze) moest voorheen relatief snel genuttigd worden in de pauze. Nu kan het publiek na afloop in alle rust deze consumptie nuttigen.

• De pauze is ontstaan door de oorspronkelijke manier van film vertonen. Spoelen met 35mm films waarop hoogstens voor een uur film kon worden gespoeld. Na dat uur moest de spoel worden verwijderd en vervangen door de nieuwe spoel met het tweede deel van de film. Nu films al een aantal jaren digitaal worden vertoond, is deze noodzaak tot pauze weggevallen.

• Steeds meer bioscopen en filmhuizen vertonen films zonder pauze. Wij volgen hierin dus deze huidige trend; het merendeel van het filmpubliek heeft tegenwoordig voorkeur voor vertoning zonder pauze. Feit blijft wel dat er geen consumpties mee mogen in onze theaterzaal, vanwege de kwetsbare rode pluche stoelen en het tapijt.

N.B. Indien een toekomstige film wel een pauze heeft, wordt dat expliciet bij de film vermeld.

Ons (film)theater realiseert zich dat er voor- en nadelen zitten aan het wel of geen pauze inplannen en begrijpt dat er filmpubliek is dat een pauze wenst en publiek dat liever geen pauze heeft. Wilt u daarom over dit onderwerp contact met ons opnemen, stuurt u dan s.v.p. een mail naar film@speeldoosbaarn.nl

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies