Expositie: Schilderijen en beelden van Jan Smeink

Jan Smeink, inmiddels 84 jaar oud, heeft zijn leven gewijd aan het creëren van schilderijen en beelden. Met zijn artistieke werken heeft Jan menig kunstliefhebber weten te raken met zijn werken.

Negen jaar geleden verloor Jan zijn geliefde vrouw aan de ziekte van Alzheimer, een verdriet dat diepe sporen naliet. Ondanks dit verlies bleef Jan zijn creativiteit benutten als een manier om door te gaan en zijn emoties te verwerken. Na twee beroertes vond Jan de kracht om opnieuw te leren schrijven, tekenen en schilderen. Zijn kunst diende als een middel om zijn motorische vaardigheden terug te winnen. In zijn werken na de tweede beroerte is de progressie duidelijk te zien. Elk schilderij vertelt een verhaal van groei, herstel en onuitputtelijke creativiteit.

Dit inspirerende verhaal wordt gedeeld tijdens de expositie in Theater de Speeldoos in Baarn. De expositie toont niet alleen Jan's nieuwste werken, maar vertelt ook het verhaal van zijn reis door het leven. Het thema van de expositie draait om doorzettingsvermogen en de  kracht van de revalidatie, een boodschap die krachtig resoneert met iedereen die ooit een moeilijke tijd heeft doorgemaakt.

Bezoektijden expositie
De expositie is van 3 september t/m 22 oktober 2024 te zien in de expositiegang van ons theater op werkdagen van 9:00 tot 17:00. En ook in de avonden en in het weekend tijdens voorstellingen en andere activiteiten.

Ook exposeren?
Klik hier voor meer info over exposeren in ons theater.