THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Theater & Meer
Theater de Speeldoos Baarn is het theater en cultureel kloppend hart van Baarn; centraal gelegen in ons land. Naast onze theatervoorstellingen biedt ons theater nog veel meer.

Warme, gastvrije sfeer
Ons theater staat bekend om zijn warme 'rode pluche' theatersfeer en zijn sfeervolle theatercafé. Het verzorgen van een totaal avondje uit in een warme, gezellige omgeving staat bij ons hoog in het vaandel.

Reacties

 

VAN PUBLIEK

"De Warme Winterweken…: geweldige actie van Theater de Speeldoos Baarn (mede mogelijk gemaakt door Tuincentrum ’t Vaarderhoogt), want door mijn vriend te nomineren waren wij één van de blije winnaars van gratis tickets - in ons geval voor de 3JS - afgelopen vrijdagavond in Theater de Speeldoos! Ik kan u zeggen: ons kerstgevoel is die avond officieel gaan ‘bruisen’ en is sindsdien ook niet meer weg te krijgen. Wat een geweldige avond uit, wat een verwennerij! De knus en reeds in kerststemming ingerichte foyer van het theater bracht ons al in the mood en het kerstkransje bij de koffie/thee versterkte dat zo mogelijk nog meer. Toen nog een fotomoment…. spannend… we gingen de 3JS ontmoeten! Vlak voor het concert werden we samen met nog wat andere winnaars mee genomen naar het podium om zo achter het rood pluche gordijn te worden vereeuwigd samen met Jan, Jaap en Jan. De tijd begon te dringen, de show zou gaan beginnen! Na ons in de heerlijke relax fauteuils in de zaal te hebben genesteld hebben we onmetelijk genoten van deze avond. Kerst klassiekers tot eigen liedjes van deze geweldige zangers kwamen voorbij. Enorm verrassend allemaal. Dit alles gezellig, ontspannen en grappig aan elkaar gebabbeld door de Volendamse mannen op het podium. Het voelde als 10 minuten luisteren, maar helaas bleek het al weer pauze tijd te zijn: op naar het (gratis) pauzedrankje in de foyer. Het tweede gedeelte van de voorstelling was nog welhaast feestelijker en uitbundiger dan het eerste: meezingen, klappen, swingen geblazen zo hier en daar, yessss! En niet te vergeten een kippenvelmoment toen we met de hele zaal ‘Silent Night’ zongen….. Veel te snel (voor ons) bleek het al weer te zijn afgelopen en inderdaad: een blik op ons horloge vertelde dat het ondertussen best wel laat geworden was. De tijd was voorbij gevlogen, want… ‘time flies when you’re having fun’ en dat hadden we zeker! Neuriënd en zingend ben ik naar de auto gelopen en ook op de terugweg naar huis was het zeker niet stil. Hou dit vol 3JS, zet het voort en blijf alsjeblieft (‘Acoustic Christmas’) concerten geven de komende jaren!  Één ding is zeker en duidelijk: wij zullen ook dan weer van de partij zijn!"
(Gerrie Snitselaar)

“We waren blij verrast met hoe netjes, ordelijk, schoon, kleurrijk en smaakvol ingericht alles is bij 'De Speeldoos'. Een juweel van een theater! De wijk is verrassend, parkeren makkelijk, ontvangstruimtes ... RUIM, de koffie verrukkelijk ... Al met al, een bezoek dat alle reden geeft om dit bericht te schrijven. Dank voor uw bestaan!” (David Bloch)

“Nogmaals: laten wij elkaar nog heel veel jaren theaterplezier toe wensen, want we willen ze niet missen. Tot het volgende seizoen en onze ervaring zal ik zeker (weer) delen met familie en vrienden. […] En bij deze graag de complimenten aan crew en medewerk(st)ers.” (Theatergast kiest voor anonieme vermelding)

“We hebben genoten van de live stream operavoorstelling. Het is een hele andere beleving dan die in het muziektheater Amsterdam, maar zeker zo mooi ook dankzij de voortreffelijke cast van de Metropolitan Opera New York. Ook de opnametechniek waarbij je dicht op de zangers zit is geweldig.
Een geweldig initiatief en een verrijking van het cultuuraanbod voor Baarn en de regio.” (Pieter Meerburg, over LIVE STREAM OPERA)

“Door de close-ups van de zangers zie je hun mimiek veel beter dan wanneer je „live” in de zaal zou zitten. En door de duidelijke ondertiteling is het verhaal uitstekend te volgen. Hulde aan De Speeldoos voor dit initiatief. Wij verheugen ons al op de volgende.” (Joris & Barber van Tets, over LIVE STREAM OPERA)

VAN ARTIESTEN

“Al vanaf het begin van mij carrière is De Speeldoos een warme plek geweest waar ik heb mogen werken. Dit theater speelt dan ook een actieve rol in mijn persoonlijke herinneringen. Toen prinses Juliana nog leefde zat ze wel eens incognito achter in de zaal. Wij waren dan altijd wat extra zenuwachtig. Als ik op het toneel van De Speeldoos sta, kijk ik altijd even naar die plek waar de prinses zat. Zo blijft ze er altijd een beetje bij.” (Jon van Eerd)

“De Speeldoos in Baarn is een soort kroket: van buiten ziet het eruit alsof er alleen maar cursussen macrameeën gegeven worden, maar van binnen is het een warme ragout; leuke zaal, fijn publiek en erg aardige medewerkers.” (Paulien Cornelisse)

 

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies