THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend
  • Home
  • Nieuws
  • blog
  • Theater van het Jaarprijs 2019 - Niet gewonnen, wel trots!

Theater van het Jaarprijs 2019 - Niet gewonnen, wel trots!

Ons theater ontving deze nominatie in de categorie kleine theaters tot 450 stoelen. Op MA 2 DEC 2019 werd bekendgemaakt dat WestlandTheater De Naald zich Theater van het Jaar 2019 mag noemen.

Ons theater ontving deze nominatie in de categorie kleine theaters tot 450 stoelen samen met Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen), Diligentia (Den Haag), WestlandTheater De Naald (Naaldwijk) en Theater Walhalla (Rotterdam).

Schouwburg Amphion uit Doetinchem werd uitgeroepen tot Theater van het Jaar in de categorie grote theaters vanaf 450 stoelen. Theater de Speeldoos feliciteert beide theaters van harte met deze winst. De feestelijke bekendmaking vond plaats in Theater DE KOM in Nieuwegein.

VVTP Theater van het Jaarprijs
De Theater van het Jaarprijs wordt jaarlijks uitgereikt door de VVTP, de Vereniging Vrije Theaterproducenten. De leden van de VVTP beoordelen alle Nederlandse theaters waarmee zij samenwerken op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling zijn verschillende afdelingen en medewerkers betrokken: van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel, maar ook artiesten geven hun oordeel.

De winnaar van de VVTP Theater van het Jaarprijs neemt een speciaal vervaardigde stoel - ontworpen door Carla Janssen Höfelt - in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. Theater De Naald en Amphion namen respectievelijk een kleine en een grote stoel mee naar huis.

Trots op nominatie
Een trotse directeur Tom van der Poel: “We hebben dan wel niet gewonnen, maar blijven toch een jaar lang genomineerd als Theater van het Jaar. De nominatie is al een hele eer op zich en iets waar we als theater enorm trots op zijn. Dankzij de inzet van onze medewerkers en vrijwilligers hebben we dit toch maar mooi bereikt. Wat mij betreft is deze nominatie al een kroon op ons werk. We zullen uiteraard hard blijven werken om dit niveau te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Ooit zal de VVTP-stoel in Baarn staan!

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies