THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Horecavernieuwingen in ons theater

Vaste bezoekers hebben het mogelijk al gemerkt. De doorloop bij de bar gaat vlotter dan voorheen. Met ingang van dit nieuwe seizoen beschikt Theater de Speeldoos namelijk over een Lattiz, waarmee het melk opschuimen voor de cappuccino’s tot het verleden behoort. Dat levert tijdswinst op en dat is mooi meegenomen voor de theatergasten.

Theaterdirecteur Tom van der Poel legt de keuze voor een Lattiz uit: “De soms wat lange wachttijd voor ons publiek aan de bar was mij een doorn in het oog. Indien je een avondje uit bent, wil je snel geholpen worden aan de bar. Ik heb met verschillende horecaondernemers gesproken en zij raadden mij allemaal het gebruik van een Lattiz aan. Die is er dus gekomen. De Lattiz levert binnen enkele seconden opgeschuimde melk die op de perfecte temperatuur is. De kwaliteit is ook uitstekend, dus daar hoeven de cappucinoliefhebbers onder ons publiek zich geen zorgen over te maken. Nieuw is dat we nu ook latte macchiato serveren en uiteraard nog steeds koffie verkeerd. De koffiebonen blijven wij vanzelfsprekend afnemen bij Boot Koffie.”

Naast de Lattiz, zijn er nog een aantal veranderingen in het assortiment doorgevoerd. Het theater is overgestapt op andere wijnen. Er is gekozen voor een andere rode en droge witte wijn. De rode wijn die het theater vanaf nu schenkt is de Negroamaro del Salento van Domiziano uit de regio Puglia in Zuid-Oost Italië. Van der Poel: ”Deze rode wijn, geleverd door Slijterij Van der Linden in Soest, is een typische, zachte Zuid-Italiaanse wijn; een beetje kruidig. Deze wijn heeft al meerdere malen prijzen in de wacht gesleept, dus we gaan ervan uit dat ons publiek hem ook weet te waarderen”, aldus Van der Poel.

Voor de droge witte wijn is de keuze ook gevallen op een Zuid-Italiaanse wijn uit Puglia, namelijk de Cielo Trebbiano/Pinot Grigio, geleverd door wijnleverancier Joh. Mets uit Soest. Deze wijn wordt gekenmerkt door een heerlijk bouquet van bloemen en rijpe perziken. De zoete witte wijn en de rosé in het assortiment, ook van de firma Joh. Mets, zijn hetzelfde gebleven.

Toegevoegd aan het assortiment zijn cakejes en eenpersoons taartjes van de Bijzondere Taarten Fabriek uit Zeist. Iedere voorstellingsavond zijn deze overheerlijke taartjes verkrijgbaar bij een lekkere kop koffie of thee. Van der Poel: “Ik ben er blij mee dat we nu iedere avond iets lekkers bij de koffie aanbieden. Door te kiezen voor de Bijzondere Taarten Fabriek tonen we ook onze maatschappelijke betrokkenheid want de medewerkers daar zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die zij op deze manier actief laten participeren in een werkomgeving. Een mooi initiatief.”

Tom van der Poel legt uit dat er nog meer veranderingen doorgevoerd zijn: “Met ingang van maandag 30 september dragen ons horeca- en kassamedewerkers en onze kassavrijwilligers nieuwe, uniforme kleding. Gekozen is voor een grijs overhemd en een zwarte horecasloof. Deze kleding is voor ons verzorgd door Wim Hogeveen Mannenmode, ook voor onze vrouwelijke collega’s overigens, en ook deels door Gert-Wim gesponsord.”

Hij vervolgt: “Dan is er eigenlijk nog meer nieuws op horecagebied. Per 1 september j.l. is ons team uitgebreid met full-timer Barry Toes uit Soest. Barry is onze eerste medewerker horeca, dus hij is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de horeca afdeling. Uiteraard blijf ikzelf eindverantwoordelijk.”

Barry heeft zin in deze nieuwe uitdaging: “Ik ben met heel veel plezier aan de slag gegaan. Leuk dat de voorstellingen inmiddels begonnen zijn. Mijn horecaervaring heb ik opgedaan bij een aantal restaurants in Baarn en Soest. Voor mij is theater weer iets heel anders, maar wel iets waar ik heel veel zin in heb.”

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies