THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend
  • Home
  • Nieuws
  • blog
  • Dubbelexpositie met textielkunst en abstract-expressionistische werken

Dubbelexpositie met textielkunst en abstract-expressionistische werken

Kunst van Heleen Ferguson en Sylvain van Staveren in Theater de Speeldoos Baarn

Van 22 februari tot 3 april is de expositie van Heleen Ferguson en Sylvain van Staveren te zien in Theater de Speeldoos Baarn. De kunstenaars maken ieder gebruik van andere technieken voor hun werken.

Inspirerend textiel
Heleen Ferguson maakt gebruik van textielkunst en gemengde techniek voor de totstandkoming van haar werken. “Textiel loopt als een rode draad door mijn leven, voor mij een fascinerend materiaal. Het geeft mij al inspiratie door de structuur, valling, glans en kleur. Ook combineer ik vaak textiel met andere materialen, zoals foto’s op textiel gedrukt en papier. Al gaande ontstaat het werkstuk door schuiven, kijken, accenten toevoegen, verven, stempelen en tekenen. Een heel geconcentreerde bezigheid die mij veel vreugde geeft. Dit creatieve proces nodigt me uit de wereld om me heen goed te bekijken,” aldus Heleen Ferguson. Haar werken zijn te bezichtigen in de gangen van het theater, samen met die van Sylvain van Staveren.

Spannende zoektocht
Sylvain van Staveren maakt abstracte en abstract-expressionistische schilderijen. “Schilderen is voor mij een heerlijke bezigheid, bevrijdend en explosief. Na enkele jaren les bij meerdere kunstschilders ben ik vanuit een figuratieve periode nu abstract aan het werk. Mijn zoektocht naar kleur, compositie en spanning. Dat zijn ook de ingrediënten om een abstract schilderij te laten leven en doorleven. Het geeft me een fijn gevoel wanneer ik merk op de goede weg te zijn. Door een toefje verf kan de compositie ineens helemaal in evenwicht vallen.” De werken van Van Staveren zijn in acrylverf op doek en hebben geen titel. Zijn doel is dat mensen kijken, voelen, denken en daarbij een eigen verhaal oproept. Van Staveren: “ Elke dag geeft mij zoveel verassingen, elke dag is mijn inspiratiebron!”

Bezoektijden expositie
De dubbele expositie is van 22 februari tot 3 april te zien in de gangen van Theater de Speeldoos Baarn tijdens de openingstijden. De openingstijden zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur en in de avond en in het weekend tijdens theatervoorstellingen en andere activiteiten.

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies