THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Geslaagde CultuurPlusDag 2015

CPDFOTO400pixels

Workshops en informatiemarkt tijdens geslaagde CultuurPlusDag

Op donderdag 22 oktober 2015 stond Theater de Speeldoos Baarn in het teken van de CultuurPlusDag. Deze culturele dag gericht op de ‘plussers’ uit Baarn bood een gevarieerd programma. De dag begon met de film ‘Mr. Holmes’ in de grote zaal, aansluitend een gezamenlijke lunch en later een theaterconcert van Gerrie van der Klei en Frans Mulder. Tussendoor is een informatiemarkt met kramen van lokale organisaties en een workshopronde. Diverse instellingen en ondernemingen presenteerden zich met plezier tijdens deze dag.

Informatiemarkt
Na afloop van de filmvertoning van ‘Mr Holmes’ presenteerden vertegenwoordigers van lokale organisaties zich in het theatercafé. Rond lunchtijd hadden alle bezoekers rustig de tijd om kennis te maken en informatie op te doen van onder meer de ouderenbonden ANBO, PCOB, KBO, Dagkoor Baarn en de Stichting Sport en Bewegen Senioren Baarn. Lokale ondernemers ‘De Uitvaartregisseur Hans Scheerder’ en ‘De Nalatenschapsregisseur’ waren vertegenwoordigd, evenals ‘Gerust Geregeld’ en ‘Aangenaam Gezelschap’. Welzijn Baarn en De Zonnebloem waren er ook met een kraam. Uiteraard ontbraken Stichting Fondsenwerving Ouderenwerk Baarn (als financierder) en Theater de Speeldoos Baarn niet met een kraampje. De Volksuniversiteit Baarn en Yoga de Boom Baarn presenteerden zich ook in het theatercafé.

Workshops
Nadat alle bezoekers van de CultuurPlusDag de informatiemarkt hadden bezocht, begon een workshopronde van 1,5 uur in alle zalen van het theater. Er was keuze uit acht workshops, waaronder ‘Bewegen met Sociaal Vitaal’ door Wim den Blanken van SBSB. Wegens het 70-jarig bestaan van de Volksuniversiteit gaf taalkenner Bert Jansen een workshop rondom het ‘Groot Baarns Dictee’. In het atelier van Theater de Speeldoos bood Albert van der Heide een workshop ‘Ontdek de kunstenaar in u’. Deelnemers praatten over kunst en zochten de kunstenaar in zichzelf aan de hand van oefeningen. De workshop ‘Zingend op reis’ van Jenny van Huissteden was erg in trek. In deze muzikale workshop werden liedjes gezongen uit verschillende landen en hier en daar begeleid met percussie-instrumenten.
Prof. dr. Jenny de Jong Gierveld gaf de lezing ‘Eenzaam, maar niet alleen’ en Yoga de Boom Baarn verzorgde een yoga-workshop voor mensen die op zoek zijn naar beweging, rust en ruimte. De Kleine Zaal was het podium voor een kennismaking met theater, gegeven door Hermine Flamman. Zij liet de magie ervaren van het samen toneelspelen. Tot slot verzorgde De Leuning een creatieve workshop 3D kaarten maken.

Theaterconcert
Na de workshops was er een fantastisch theaterconcert van Gerrie van der Klei, Frans Mulder en pianist Daan Herwig. 

 

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies