THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend
  • Home
  • Nieuws
  • Theater de Speeldoos gesloten t/m MA 1 JUNI

Theater de Speeldoos gesloten t/m MA 1 JUNI

Theater de Speeldoos is t/m MA 1 JUNI gesloten om bij te dragen aan het beperken van verdere verspreiding van het Coronavirus. ALLE VOORSTELLINGEN, OPERA'S en FILMS in die periode zijn geannuleerd en worden waar mogelijk verplaatst. Ook sluit het theater voor de culturele verenigingen die gebruikmaken van de verschillende zalen.

Er wordt op dit moment achter de schermen hard gewerkt om alles hieromtrent te regelen. Kaartkopers hebben inmiddels bericht ontvangen. 

THEATERVOORSTELLINGEN

Theater de Speeldoos is aangesloten bij de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Wij volgen de richtlijnen vanuit de VSCD betreffende verplaatsen en het retourbeleid van de voorstellingen.

De VSCD geeft aan dat de communicatie rondom verplaatsingen of annuleringen pas collectief gedaan zal worden als er zicht is op wederopening van de theaters. Er wordt naar gestreefd dit te doen binnen 5 kalenderdagen nadat de theaters en concertgebouwen weer open mogen. Houd u er dus rekening mee dat dit mogelijk niet eerder dan 5 juni a.s. is.

Wij begrijpen dat dit voor u veel onduidelijkheid met zich meebrengt, maar hopen op uw begrip.

Houd tegen die tijd dus uw e-mail in de gaten. Alle up-to-date informatie kunt u altijd terugvinden op deze webpagina. Via onze nieuwsbrief houden wij ons publiek ook op de hoogte. Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

De mailbox van onze theaterkassa loopt op dit moment behoorlijk vol, dus wij geven op dit moment even voorrang aan de meest noodzakelijke communicatie.

We hebben er alle vertrouwen in dat wij in september weer open zullen zijn en het nieuwe theaterseizoen goed van start zal gaan.

Wat u verder kunt doen om ons te steunen? Boek komend seizoen eens een voorstelling extra of neem iemand mee die niet zo vaak in het theater komt. Dan komt het vast goed met ons fijne theater.

Voor nu, zorg goed voor elkaar en hopelijk gauw tot ziens in Theater de Speeldoos!

Hartelijke groet,

Tom van der Poel
Directeur

Update 24 maart 2020

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FILMS

Omdat het onzeker is of Theater de Speeldoos na 1 juni a.s. weer open kan gaan hebben wij besloten de films van maart en april (m.u.v. De Beentjes van Sint-Hildegard en Little Women) definitief te annuleren en dus niet te verplaatsen.

De exacte nieuwe data in september voor de vertoningen van De Beentjes van Sint-Hildegard en Little Women zijn op dit moment nog niet vastgelegd. Dit heeft te maken met het feit dat wij ook een groot aantal theatervoorstellingen moeten zien in te passen in het nieuwe seizoen. Wij zullen ons publiek daarom in een later stadium informeren over de vervangende filmdata. Wij begrijpen dat dit veel onduidelijkheid met zich meebrengt, maar hopen op uw begrip.

We hebben er alle vertrouwen in dat wij in september weer open zijn en het nieuwe filmseizoen goed van start zal gaan.

Filmliefhebbers, heel graag tot ziens in ons theater in het nieuwe seizoen!

Hartelijke groet,

Tom van der Poel
Directeur

Update 24 maart 2020

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OPERAVERTONINGEN (Metropolitan Opera)

Geannuleerd
De volgende opera’s in het huidige operaseizoen zijn vanwege de verscherpte Corona-maatregelen helaas geannuleerd :

• zaterdag 14 maart: Der Fliegende Holländer
• zaterdag 11 april: Tosca
• zaterdag 9 mei: Maria Stuarda

Verplaatst
• De opera Porgy and Bess van zondagmiddag 22 maart j.l. is verplaatst naar zondagmiddag 4 oktober om 13.45 uur

Kaartkopers die op zondagmiddag 4 oktober naar ons theater kunt komen, hoeven niets te doen. Uw kaarten blijven geldig op de nieuwe datum in oktober. U hoeft in dit geval niet te reageren.

Alle kaartkopers zijn per e-mail (op woensdag 25 maart) geïnformeerd over de verplaatsing, restitutie en eventuele donatie. Kaartkopers die niet per mail bereikbaar waren, ontvangen hierover bericht per post (op 25 maart verzonden; dus mogelijk donderdag 26 maart of vrijdag 27 maart bij u in de brievenbus). Had u kaarten voor één of meer van deze opera’s en heeft u op 28 maart onverhoopt nog geen brief van ons ontvangen? Stuurt u dan een e-mail (of laat dit iemand voor u doen) naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. De theaterkassa is momenteel niet telefonisch bereikbaar. Wij hopen op uw begrip.

Wij zijn in navolging van The Metropolitan Opera al wel druk met de voorbereidingen voor operaseizoen 2020-2021. Dat belooft weer een mooi seizoen te worden!

Bekijk kosteloos eerder uitgezonden opera’s van The Metropolitan Opera
Een klein lichtpuntje in deze Coronatijd is dat The Met iedere dag een eerder vertoonde opera op hun website aanbiedt die kosteloos kan worden bekeken. Zie: https://www.metopera.org/

Hier vindt u het overzicht met de operavertoningen die op deze manier de komende tijd ingepland staan: https://www.metopera.org/user-information/nightly-met-opera-streams/

Een schrale troost maar wij wensen u alvast veel kijkplezier!

Hartelijke groet,

Tom van der Poel
Directeur

Update 25 maart 2020

 

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies