THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Theater de Speeldoos vanaf 1 juni aangepast open

Vanaf 1 juni gaan de deuren van Theater de Speeldoos aangepast open. Dit houdt in dat onze zalen beschikbaar zijn voor lokale verenigingen die vanaf 1 juni de draad weer oppakken. Onze huurders nemen hierover zelf contact op met de betrokkkenen. Uiteraard volgen wij de laatste richtlijnen uit de coronaprotocollen opgesteld voor THEATER, FILMTHEATER, HORECA en EVENEMENTEN

Hierdoor kan het nodig zijn dat wij bezoekers de toegang ontzeggen (bijv. bij verkoudheidsverschijnselen of in geval van drukte). 

VOORZORGSMAATREGELEN CORONAVIRUS
Klik op onderstaande afbeelding voor de vergroting.

Verantwoord bioscoop en filmtheaterbezoek icoontjes 176x250

 

 

 

 

 

 

 

Onze theaterkassa blijft vooralsnog gesloten. Ook zijn wij telefonisch nog niet bereikbaar. Heeft u een vraag? Mail dan naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl

Update 28 mei 2020

 --------------------------------------------------

ALLE VOORSTELLINGEN, OPERA'S en FILMS in het huidige theaterseizoen zijn geannuleerd of waar mogelijk verplaatst.

THEATERVOORSTELLINGENLOGOspeel_pms200C_metURL-01

Campagne BEWAAR JE TICKET; GENIET LATER

Theater de Speeldoos heeft zich aangesloten bij de landelijke campagne Bewaar je Ticket. Wat betreft de theatervoorstellingen die zouden plaatsvinden tussen 12 maart en 19 mei 2020, hebben we helaas een aantal voorstellingen definitief moeten annuleren. Daarnaast hebben we een aantal voorstellingen onder voorbehoud kunnen verplaatsen. Hierover kunnen wij definitief communiceren zodra bekend is wanneer ons theater weer opengaat (conform richtlijn VSCD).

KLIK VOOR VOOR DE GEANNULEERDE EN (O.V.B.) VERPLAATSTE VOORSTELLINGENBewaarJeTicket Visual Donker 125x125

KLIK HIER VOOR DE REGELING ROMDOM GEANNULEERDE VOORSTELLINGEN

Update 30 april 2020

--------------------------------------------------

Beste theaterbezoeker,

We zijn nu inmiddels drie weken gesloten en informeren u over de stand van zaken. De theaters, artiesten en impresariaten zijn momenteel enkele duizenden voorstellingen aan het verplaatsen, een megaklus, waarvoor wij uw geduld en begrip vragen. We blijven graag in contact, vandaar deze mail.

Wat betekent dat voor uw tickets?
We communiceren nog over de afwikkeling, de gekochte kaarten blijven in ieder geval geldig. Mocht verplaatsing geen optie zijn, dan gaan wij uiteraard op zoek naar een compensatie, zoals een vervangende voorstelling, een voucher of restitutie. Zodra er meer bekend is, informeren wij u hierover en nemen we contact met u op. Dus u hoeft niets te doen, wij nemen contact met u op. Houd u er rekening mee dat dit enige tijd nodig heeft.

Steuntje in de rug
We krijgen veel vragen van het publiek of er ‘iets’ gedaan kan worden om de theatersector te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u, wanneer onze deuren opengaan, weer op bezoek komt in ons theater. Wilt u Vriend worden van ons theater, of weet u nog iemand die Vriend wil worden? Deze bijdrage geeft ons net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven. Klik hier voor meer informatie.

We danken u voor uw begrip, geduld en het vertrouwen. Wij zullen u persoonlijk berichten zodra er meer duidelijkheid is. En natuurlijk hopen we u in goede gezondheid terug te zien!

Hartelijke groet,

Theater de Speeldoos Baarn

Extra toelichting
De maatregelen die de overheid heeft genomen in verband met het coronavirus zijn zeer ingrijpend en raken ons allemaal. Ook de theatersector kampt hierdoor met veel onduidelijkheden. Wanneer gaan de theaters weer open? Wanneer kunnen artiesten weer optreden als voorstellingen niet gerepeteerd kunnen worden? Wanneer kunnen we met onze gasten communiceren over de tickets? Duidelijk is wel dat deze crisis ook de theatersector zwaar treft. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus neemt de overheid steeds weer nieuwe maatregelen. Dit is begrijpelijk en als theatersector geven we daar gehoor aan. De datum waarop de theaters weer open gaan staat nu op 1 juni, maar dit wordt mogelijk t.z.t. weer verlengd. Een echte openingsdatum van de theaters blijft daarom nog onzeker. In overleg met artiesten, impresariaten en producenten zijn wij hard aan het werk om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. Dit vergt tijd, onder meer vanwege de omvang van het aantal verplaatsingen en andere factoren waar wij rekening mee moeten houden.

Update 6 april 2020

--------------------------------------------------

Theater de Speeldoos is aangesloten bij de VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties). Wij volgen de richtlijnen vanuit de VSCD betreffende verplaatsen en het retourbeleid van de voorstellingen.

De VSCD geeft aan dat de communicatie rondom verplaatsingen of annuleringen pas collectief gedaan zal worden als er zicht is op wederopening van de theaters. Er wordt naar gestreefd dit te doen binnen 5 kalenderdagen nadat de theaters en concertgebouwen weer open mogen. Houd u er dus rekening mee dat dit mogelijk niet eerder dan 5 juni a.s. is.

Wij begrijpen dat dit voor u veel onduidelijkheid met zich meebrengt, maar hopen op uw begrip.

Houd tegen die tijd dus uw e-mail in de gaten. Alle up-to-date informatie kunt u altijd terugvinden op deze webpagina. Via onze nieuwsbrief houden wij ons publiek ook op de hoogte. Ontvangt u onze nieuwsbrief nog niet? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief.

De mailbox van onze theaterkassa loopt op dit moment behoorlijk vol, dus wij geven op dit moment even voorrang aan de meest noodzakelijke communicatie.

We hebben er alle vertrouwen in dat wij in september weer open zullen zijn en het nieuwe theaterseizoen goed van start zal gaan.

Wat u verder kunt doen om ons te steunen? Boek komend seizoen eens een voorstelling extra of neem iemand mee die niet zo vaak in het theater komt. Dan komt het vast goed met ons fijne theater.

Voor nu, zorg goed voor elkaar en hopelijk gauw tot ziens in Theater de Speeldoos!

Hartelijke groet,

Tom van der Poel
Directeur

Update 24 maart 2020

--------------------------------------------------

FILM10 1 LOGOSpeel genres Film 200C URL 125x125

Omdat het onzeker is of Theater de Speeldoos na 1 juni a.s. weer open kan gaan hebben wij besloten de films van maart en april (m.u.v. De beentjes van Sint-Hildegard en Little Women) definitief te annuleren en dus niet te verplaatsen.

De beentjes van Sint Hildegard 250x166Emma Watson in Columbia Pictures’ LITTLE WOMEN.

NIEUWE DATA

Bericht voor bezoekers van de films De beentjes van Sint Hildegard en Little Women in maart en april 2020.

Vanwege de Corona-maatregelen konden deze films niet doorgaan. Met veel plezier kunnen we melden dat we nieuwe data hebben ingepland voor deze films:

De beentjes van Sint-Hildegard
Maandag 16 maart 14.00 uur --> Maandag 7 september 14.00 uur
Maandag 16 maart 20.15 uur --> Maandag 7 september 20.15 uur
Donderdag 19 maart 20.15 uur --> Vrijdag 4 september 20.15 uur
Maandag 6 april 20.15 uur --> Dinsdag 8 september 20.15 uur

Little Women
Maandag 23 maart 20.15 uur --> Donderdag 3 september 20.15 uur

Uw eerder gekochte ticket(s) blijven geldig en kunt u gebruiken op deze vervangende datum, maar uitsluitend voor de vervangende datum. U hoeft dan geen actie te ondernemen. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn op de voor u vastgelegde datum, dan kunt u uw kaarten annuleren. U heeft dan recht op de terugbetaling van het aankoopbedrag.

Verhinderd - kaarten omzetten in een donatie:
Indien u verhinderd bent, heeft u recht op terugbetaling van het aankoopbedrag. Maar, zouden wij u een brutale vraag mogen stellen? Zou u willen overwegen het bedrag van uw filmkaart(en) om te zetten in een donatie om ons door deze moeilijke tijd heen te helpen? Als u uw filmkaart(en) wilt omzetten naar een éénmalige donatie, dan kunt u dat doen door vóór vrijdag 24 april a.s. een e-mail te sturen naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl onder vermelding van donatie + de titel van de film + de oorspronkelijke filmdatum. Wij zouden u enorm dankbaar zijn! Uw kaarten aan een ander cadeau geven als u zelf verhinderd bent helpt ons overigens ook.

Verhinderd - restitutie van het aankoopbedrag:
Indien u verhinderd bent en het aankoopbedrag terug wenst te ontvangen, dan kunt u reageren door een e-mail te sturen naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl onder vermelding van restitutie + de titel van de film + de oorspronkelijke filmdatum. U kunt uiterlijk tot vrijdag 24 april a.s. een verzoek doen voor terugbetaling van het aankoopbedrag. Dat gaan wij na 24 april a.s. dan voor u in orde maken. Door overmatige administratieve belasting vanwege de Corona-maatregelen is het voor ons helaas niet mogelijk om na 24 april ingediende verzoeken tot restitutie nog af te handelen. We rekenen hierin op uw begrip.

Wij hopen natuurlijk van harte dat we in september weer van start kunnen gaan. Hoe dat vorm gaat krijgen, dat weet vooralsnog niemand. Ook wij volgen de ontwikkelingen van een eventuele 1,5 meter economie op de voet. Het kan daarom zijn dat wij in een later stadium alsnog andere maatregelen nemen met betrekking tot deze films. Uiteraard brengen wij de kaartkopers dan opnieuw op de hoogte.

Filmkaartkopers, dank voor uw geduld de afgelopen weken en hopelijk tot ziens in ons theater op één van bovenstaande filmdata!

Hartelijke groet,

Tom van der Poel
Directeur

Update 10 april 2020

--------------------------------------------------

OPERAVERTONINGEN (Metropolitan Opera)9 3 LOGOSpeel genres Opera 200C 125x125

Geannuleerd
De volgende opera’s in het huidige operaseizoen zijn vanwege de verscherpte corona-maatregelen helaas geannuleerd :

• zaterdag 14 maart: Der Fliegende Holländer
• zaterdag 11 april: Tosca
• zaterdag 9 mei: Maria Stuarda

VerplaatstPorgy and Bess 250x166
• De opera Porgy and Bess van zondagmiddag 22 maart j.l. is verplaatst naar zondagmiddag 4 oktober om 13.45 uur

Kaartkopers die op zondagmiddag 4 oktober naar ons theater kunt komen, hoeven niets te doen. Uw kaarten blijven geldig op de nieuwe datum in oktober. U hoeft in dit geval niet te reageren.

Alle kaartkopers zijn per e-mail of per post (op woensdag 25 maart) geïnformeerd over de verplaatsing, restitutie en eventuele donatie. Had u kaarten voor één of meer van deze opera’s en heeft u geen bericht van ons ontvangen? Stuurt u dan een e-mail (of laat dit iemand voor u doen) naar theaterkassa@speeldoosbaarn.nl. De theaterkassa is momenteel niet telefonisch bereikbaar. Wij rekenen op uw begrip.

Wij zijn in navolging van The Metropolitan Opera al wel druk met de voorbereidingen voor operaseizoen 2020-2021. Dat belooft weer een mooi seizoen te worden!

Bekijk kosteloos eerder uitgezonden opera’s van The Metropolitan Opera
Een klein lichtpuntje in deze Coronatijd is dat The Met iedere dag een eerder vertoonde opera op hun website aanbiedt die kosteloos kan worden bekeken. Zie: https://www.metopera.org/

Hier vindt u het overzicht met de operavertoningen die op deze manier de komende tijd ingepland staan: https://www.metopera.org/user-information/nightly-met-opera-streams/

Een schrale troost maar wij wensen u alvast veel kijkplezier!

Hartelijke groet,

Tom van der Poel
Directeur

Update 25 maart 2020

 

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies