THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Informatieavond | MA 14 JAN 2019

Samenwerking Theater de Speeldoos, Bibliotheek Baarn en Volksuniversiteit Baarn. Plannen en ontwerpschetsen van de verbouwing zijn maandag 14 januari 2019 gepresenteerd. Meer info: zie de website van de Gemeente Baarn

Maandagavond 14 januari presenteerden Theater de Speeldoos, de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de gemeente Baarn de plannen voor de samenwerking en de verbouwing van het pand aan de Rembrandtlaan 35.

De inloop-informatieavond kon rekenen op veel belangstelling, het was de hele avond druk rond de maquette en de panelen met schetsen en plattegronden. Naast bestuurders en medewerkers van de betrokken organisaties waren ook wethouder Theo Stroo en diverse gemeenteraadsleden aanwezig. Zij voerden allemaal geanimeerde gesprekken met de inwoners. In maart besluit de gemeenteraad over de plannen.

Toekomstbestendig
Het theater, de bibliotheek en de volksuniversiteit zien de samenwerking als een belangrijke stap naar een toekomstbestendige cultureel-maatschappelijke voorziening. Het wordt een ontmoetingsplaats voor alle Baarnaars, waar overdag en 's avonds altijd iets te doen is voor jong en oud.

Samen sterker
De besturen van het theater, de bibliotheek en de volksuniversiteit zien uit naar de samenwerking. "Samen staan we sterker. Wanneer we vanuit één locatie opereren, kunnen we elkaar inspireren en met elkaar nieuwe activiteiten ontwikkelen voor een gezamenlijk programma. Rond verschillende thema's kunnen we heel goed onze ervaring combineren om tot een nieuw en verrassend aanbod te komen."

Gastvrije uitstraling
Het vernieuwde gebouw wordt open en licht, waarbij de verschillende functies in elkaar overlopen. Een gastvrije en warme uitstraling is daarbij belangrijk. Op de begane grond bevindt zich de bibliotheek, een centrale balie, leestafels en zithoekjes, een café en de toegang naar de theaterzalen. Via een grote trap is de nieuwe eerste verdieping bereikbaar, waar naast kantoorruimte de ruimtes zijn voor cursussen van de volksuniversiteit en overleg.

Veel mogelijkheden
In het nieuwe gebouw kun je ontmoeten, ontdekken, ontwikkelen en ontspannen. Van een lunch met vriendinnen tot een theatervoorstelling, van een voorleesboek uitzoeken met je kind tot een middag studeren, van een kookworkshop tot een lezing over de geschiedenis van het Romeinse rijk, van een yogales tot het bekijken van een mooie film. Het kan straks allemaal op deze locatie.

De planning
Als de plannen worden goedgekeurd door de gemeenteraad, kan de verbouwing starten in juli 2020. De opening zal dan naar verwachting plaatsvinden in september 2021. Tijdens de verbouwing wordt voor de organisaties die gebruikmaken van het gebouw een alternatieve locatie in de buurt gezocht. Het theater onderzoekt mogelijkheden om ook tijdens de verbouwing op diverse plaatsen in Baarn voorstellingen te organiseren.

Theo Stroo, wethouder Gemeente Baarn: "De gemeente vindt het belangrijk dat culturele voorzieningen beschikbaar zijn in Baarn. Wij werken graag mee aan de samenwerkingsplannen van de partijen door de verbouwing en verduurzaming van de huidige locatie te faciliteren. Hiermee ontstaat een toekomstbestendige cultureel-maatschappelijke voorziening, waar ook andere lokale ondernemingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties gebruik van kunnen maken."
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bonne Linthorst (communicatieadviseur gemeente Baarn) via 035-548 16 15 of b.linthorst@baarn.nl

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies