THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Even voorstellen... filmprogrammeur Ailien Niemeijer

Vanaf 1 september is Ailien Niemeijer onze nieuwe filmprogrammeur. Ailien volgt voorganger Simone Brouwer op die haar taak als filmprogrammeur heeft neergelegd. De eerste, door Ailien geprogrammeerde films, zijn in september te zien op het filmdoek van Theater de Speeldoos.
Ailien kwam al graag als bezoeker van films in ons filmtheater.
“De sfeer van de Theater de Speeldoos past enorm goed bij mij. Ik heb dan ook heel veel zin om als filmprogrammeur aan de slag te gaan. Ik heb een brede interesse en ik werk, als zelfstandige, in verschillende gebieden in de media en entertainment. Ik maak televisie (als eindredacteur) en ik ben ook freelance verbonden aan Kinderen voor Kinderen waar ik de A&R (muzieksamenstelling) verzorg. Mijn grote liefde voor film heb ik ook een tijd professioneel mogen uitoefenen als PR manager voor Warner Bros (en destijds ook Fox Film). Voor The Walt Disney Company heb ik de content aangekocht (series en films) voor de channels en was ik verantwoordelijk voor de lokale producties en muziek. Mijn liefde voor film, muziek en content is dus altijd hand in hand gegaan en ik ben blij dat ik dit nu kan blijven doen. ”

De eerste door Ailien geprogrammeerde films zijn vanaf september te zien op het filmdoek, waaronder Summerland, Hope Gap en The Kingmaker.
“Ik zal een inleiding verzorgen voor de eerste twee films die gedraaid zullen worden. Hiermee hoop ik het publiek uit Baarn alvast een beetje te leren kennen zodat ik nog gerichter kan programmeren. Bovendien zijn het twee geweldige films waar ik graag meer over vertel. Het zijn rare tijden, maar juist nu kan een filmbezoek zoveel betekenen. Ik hoop in de toekomst vaker de inleidingen te kunnen verzorgen, anders treft u mij zeker tussen het publiek in de zaal”.

Als kind was Ailien al betoverd door films als Amadeus, ET, Als je begrijpt wat ik bedoel en The Neverending Story.
De magie van in een donkere zaal zitten, het grote scherm, het geluid en je volledig overgeven aan het verhaal is voor mij een van de mooiste dingen die er zijn. Laatst vroeg een vriendin wat mijn lievelingsfilm aller tijden was. Een onmogelijke vraag. Ik heb de film Moonrise Kingdom wel acht keer gezien, denk nu nog na over We need to talk about Kevin en kan Groundhog Day woord voor woord citeren. Ik ben een film omnivoor met lichte voorkeur voor arthouse titels maar wil alles zien en alles meemaken. Samen film kijken in een theater, na kunnen praten over het verhaal en de sfeer. Voor mij gaat er niets boven deze ervaring en ik ben dan ook heel blij en trots de films te mogen selecteren die het publiek in Baarn zal aanspreken.”

Tips, vragen of opmerkingen? Neem contact op door een e-mail te sturen naar film@speeldoosbaarn.nl. Een overzicht van alle films vindt u hier.

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies