THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Spooklicht | Wat betekent dat?

In de theaters hebben we een traditie. Wanneer het theater leeg is, laten we één licht aan. Meestal staat dit licht op een standaard in het midden van het podium, bekend als het spooklicht.

Er zijn veel verhalen over de oorsprong, maar de betekenis ervan is onmiskenbaar. Het betekent dat hoewel het theater leeg is, WE TERUG ZULLEN KEREN! De acteurs, de technici, de regisseurs, de decorbouwers, de ontwerpers, de dansers, de docenten, de studenten, de freelancers, degenen die op tour zijn, de elektriciëns, de kostuumontwerpers, de producenten, de toneelmanagers en ... DE ARTIESTEN. Velen van ons hebben grote klappen gekregen door het Coronavirus. Financiële en emotionele zekerheden zijn aan het instorten omdat onze hele sector is teruggebracht tot niets anders dan een stel spooklichten. Maar die spooklampen zijn tijdelijk. Ze zijn een teken. We zijn nu misschien down en teleurgesteld, maar onze passie, onze creativiteit en onze drive staan nog steeds centraal. We zullen het spooklicht hopelijk snel weer kunnen dimmen. Daarom nu in ons theater dit spooklicht, om de wereld te laten weten dat we terug zullen komen!

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies