THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend

Permanente Wall of Fame | fotografie Lilianne Vloet

In ons theatercafé en in de entree naar de theaterzaal zijn bijzondere portretten van artiesten te zien die in theaterseizoen 2017-2018 en 2018-2019 in ons theater hebben opgetreden. Aan deze Wall of Fame prijken ‘grote’ namen waaronder Youp van ’t Hek, Brigitte KaandorpKarin Bloemen, Richard Groenendijk en Renée Soutendijk en vele anderen.

Ook jonger talent, zoals Sanne Vogel en het cabaretduo Yentl & De Boer, heeft aan de serie meegewerkt. In totaal bestaat de serie uit zesentwintig portretten. De serie is gefotografeerd door de Baarnse portretfotografe Lilianne Vloet.

De serie portretten is tot stand gekomen met het doel Theater de Speeldoos nog meer een eigen karakter te geven. De serie is daarom in zwart-wit gefotografeerd met de kleur rood als detail omdat rood pluche kenmerkend is voor het Baarnse theater.

Bezoektijden
De expositie is tijdens kantooruren en in de avonduren tijdens theatervoorstellingen en andere activiteiten permanent te bekijken.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

“Geïnitieerd door Lilianne Vloet en mijn voorganger Peter Joziasse aan mij nu de eer om deze serie foto’s te presenteren aan het publiek”, zegt theaterdirecteur Tom van der Poel. “De zwart-wit foto’s samen met het rood pluche detail dat zo kenmerkend is voor ons theater maken het voor mij een schitterend geheel. Ik hoop, nee ik weet wel zeker, dat het publiek het ook mooi vindt. De opening van het nieuwe theaterseizoen leek ons een mooi moment om de expositie officieel te openen en te introduceren aan ons publiek. De foto’s blijven permanent hangen dus men kan er op ieder moment van genieten.”

Een enthousiaste Lilianne Vloet: “Het was een ontzettende leuke serie om te maken. Normaal gesproken werk ik in een studio of op locatie. Dan heb ik alle tijd om tot een goed portret te komen. Nu moest ik veel sneller werken; vaak had de acteur of actrice in kwestie weinig tijd. Ook was het wel eens nodig om ter plekke te improviseren. Dan stond het podium bijvoorbeeld vol met decor en moest ik van de productie uitwijken naar een andere plek.” Zij vertelt verder: “Het was leuk om een kijkje achter de schermen te hebben en acteurs op een andere manier te leren kennen. Zo was er een acteur die voorafgaand aan de voorstelling nog even op een stretcher ontspant. Daar heb je als publiek geen weet van. Wat mij betreft smaakt deze serie naar meer!”, aldus Lilianne.

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies