THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend
Richard Groenendijk - (c) Dik Nicolai

Richard Groenendijk - Om alles!

woensdag 30 januari 2019 • 20.15 u

  • Cast: Richard Groenendijk
  • Genre: CABARET
  • Aanvang: 20.15 u
  • Speelduur: verwachte eindtijd 22.05 u | zonder pauze
  • Waar: Grote Zaal
  • Soort: Reprise

Hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen

Richard Groenendijk bewijst met zijn authentieke stijl tot de grote komieken van ons land te behoren”, scheef het AD naar aanleiding van de première van Om Alles! “Groenendijk heeft het vermogen een zaal te laten bulderen van het lachen”, voegde de Volkskrant eraan toe. En de Telegraaf vond Om Alles!  “Alsof je in een warm bad stapt”.

Er bestaat geen twijfel over; Om alles! is het meest succesvolle cabaretprogramma uit het oeuvre van Richard Groenendijk. Lovende recensies en uitverkochte theaters met laaiend enthousiast publiek. Daarom kon een reprise niet uitblijven en tourt hij dit seizoen wederom met deze hit door de vaderlandse theaters. 

In Om Alles! zien we Richard Groenendijk van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Bijna twee uur een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet. Zoals het Parool schreef; "Een antiheld met allure!”  Dit seizoen is het uw allerlaatste kans. Zorg er dus voor dat u deze man niet mist. Om Richard Groenendijk. Om z’n verhaal. Om alles!

Voorstelling Om alles! genomineerd voor Poelifinario 2018 in de categorie engagement!

De jury: “Bij Richard Groenendijk is het drama nooit ver weg. Toch weet hij een heerlijke mix te creëren van een gulle lach en vertedering. Vanuit zijn verontwaardiging en de levensbeschouwing van een nee-denker maar ja-doener neemt hij je mee naar hilarische en ontroerende situaties. Zijn tirades zijn raak, zijn angst om alleen achter te blijven is voelbaar. Zo ook zijn hunkering naar liefde. Het is de kracht van Groenendijk: net als de somberte de overhand lijkt te nemen, breekt de zon door. Hier staat een vakman met een prachtige stem en uitstekende timing.”

De prijsuitreiking
De Cabaretprijzen worden op maandagavond 1 oktober in Den Haag uitgereikt op cabaretpodium Diligentia. De samenwerkende theaters Diligentia & PePijn maken zich sterk voor de groei en ontwikkeling van cabaret. De Nederlandse fotograaf Corbino (Maarten Corbijn) maakt portretten van de winnaars, deze komen te hangen in de foyer van Diligentia. De gelauwerden krijgen tijdens de prijsuitreiking een symbolisch voorproefje in de vorm van een betonnen camera gemaakt door kunstenaar Doc Visser.

MAESTRO VAN DE LACH

reprise 75x75

Kaartprijs

€ 24,00 online
€ 24,50 kassa
€ 3,50 jeugd & CJP-korting
• incl. consumptie

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies