THEATER DE SPEELDOOS BAARN • verrassend • inspirerend • verbindend
Najaarsvoorstelling Toneelgroep Karakter

Najaarsvoorstelling Het geheugen van water - Toneelgroep Karakter

vrijdag 8 november 2019 • 20.15 u

  • Cast: Toneelgroep Karakter
  • Genre: PODIUM XTRA
  • Aanvang: 20.15 u
  • Waar: Grote Zaal

Over moeders en kinderen, afstoten en aantrekken, over haat en liefde, schuld en vergeving.

De zomerkomedies in DeLaMar Theater begonnen met ‘Het geheugen van water’ waarmee Tjitske Reidinga en Anneke Blok lovende recensies ontvingen. Deze tragikomedie zullen wij dit najaar met Toneelgroep Karakter met veel plezier op de planken zetten van Theater de Speeldoos onder regie van Gwen de Visser.

‘Het geheugen van water’ gaat over moeders en kinderen, over afstoten en aantrekken, over haat en liefde, over schuld en vergeving. De tragikomedie vertelt het verhaal van twee zussen Margaux, Therese en hun homoseksuele broertje Chuck, die als volwassenen ieder hun eigen weg zijn gegaan en nu terugkeren naar het huis waar ze opgroeiden voor de begrafenis van hun moeder. In de slaapkamer van hun moeder herleven oude rolpatronen onmiddellijk en jeugdherinneringen komen boven drijven. Herinneringen waar de ‘weeskinderen’ het maar niet eens over kunnen worden of toch wel? Margaux voert het gesprek met haar moeder Vi dat ze tijdens haar leven nooit heeft gehad; een weerspiegeling van moeder en dochter.
De grote hoeveelheid whisky en marihuana die het gezelschap tot zich neemt, leidt tot hilarische taferelen en oud zeer, waarbij geheimen worden blootgelegd. De overspelige Mike en Franca zijn de partners van Margaux en Therese en proberen de situatie onder controle te houden. Zij lijken het vuur bij hun geliefden echter alleen maar meer aan te wakkeren.

Cast
Margaux – Irene Peerdeman
Therese – Natalie van Urk
Chuck – Kevin van den Berg
Vi – Sylvia Janssen
Franca – Mireille van der Laan
Mike – Jasper Rottier

Creatives
Auteur – Shelagh Stephenson
Vertaling - Ger Thijs
Toneelbewerking – Antoine Uitdehaag
Regie – Gwen de Visser

AMATEURTONEEL OP NIVEAU

Kaartprijs

€ 12,50 online & kassa
• excl. consumptie

Speeldoosbaarn.nl gebruikt cookies om de website zo klantvriendelijk mogelijk te maken. Bezoekt u onze website, dan gaat u met deze Cookies